Skip to content

Σχετικά με εμάς

Η εταιρία “Kokolakis Family” ιδρύθηκε το 1974, στο παραδοσιακό χωριό Λίμνες, λίγο πιο έξω από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Εδώ, ανάμεσα σε ελαιώνες που εκτείνονται στην γύρω περιοχή. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση ελαιοποίησης, φιλική προς το περιβάλλον με βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ιστορία μας ξεκινά τρεις γενιές πίσω, όταν το όραμα του παππού μας Δημήτρη Κοκολάκη για ένα ελαιουργείο πολύ κοντά σε δικούς του ελαιώνες αλλά και ελαιώνες των συγχωριανών του, που εκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή, εύκολα προσβάσιμο, γίνεται πραγματικότητα.

 

"Από μικρό παιδί ασχολούμουν με τις μηχανές, με φίλους, με τα χέρια μας, με την κρίση μας λύναμε και δέναμε μηχανές σε ελαιουργεία της ευρύτερης περιοχής.
 Στα Δεκαοχτώ μου, μόλις ενηλικιώθηκα, ξεκινώ να φοιτώ στη σχολή της "Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας" στο τμήμα των Μηχανοσυνθετών, από όπου και αποφοίτησα επιτυχώς."

Εμπνευσμένος από την αέναη σχέση του ανθρώπου με τον πολύτιμο αυτόν καρπό της Ελιάς των κρητικών χωμάτων, εφοδιασμένος με γνώσεις που αφορούσαν στη βάση τους την ίδια τη μηχανολογία ο Κύριος Δημήτρης σε απόλυτη σύμπνοια με  τη σύζυγό του Δόξα που κατείχε τα ηνία της οργάνωσης και της διαχείρισης ξεκινούν την ενασχόλησή τους με φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την εποχή τους.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Με συνοδοιπόρο το όραμα του παππού μας και με γνώμονα τη συνεχή αναζήτηση του πατέρα μας Μανώλη Κοκολάκη για τη διεύρυνση των γνώσεων μας γύρω από την τέχνη της ελαιοκομίας αλλά και τη χαρά της αδιάκοπης εκπαίδευσής μας στην ανίχνευση ποιοτικών κανόνων και διαδικασιών παραγωγής τυποποιημένων ελληνικών εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων βρισκόμαστε σε μια άρρηκτη σχέση με τον ξεχωριστό πολύτιμο αυτόν καρπό της ελιάς. Χαρά εξαιτίας της σύνδεσης που μας προσφέρει με τους παιδικούς εαυτούς μας, καθώς μας επιστρέφει στα πρώτα μας ανέμελα παιχνίδια ανάμεσα στα δέντρα των ελαιώνων του παππού μας και στις πρώτες εγκαταστάσεις του ελαιουργείου.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

Σήμερα, ο Δημήτρης Κοκολάκης, εγγονός του πρώτου Ιδρυτή της εταιρίας, με τις νέες γνώσεις του στη μηχανολογία σαν απόφοιτος του αντίστοιχου τομέα του Επαγγελματικού Λυκείου Νέαπολης, με έναυσμα την την αγάπη και το σεβασμό του στα βήματα των προγόνων του ξεκινά τα ταξίδια στην Ευρώπη και συνεχίζει τις σπουδές του στο Εξωτερικό διερυρύνωντας την εμπειρία του σε όλες τις εκφάνσεις της ελαιοκομίας. Κατέχοντας πλέον  διεθνείς πιστωπoιήσεις, χτίζοντας γερά θεμέλια επιστρέφει συμβάλλοντας ενεργά στην παραγωγή, όντας ένας από τους εξέχοντες χειριστές του υπερσύγχρονου εξοπλισμού.

Η Πελαγία Κοκολάκη (Γενική Διευθυντής Οικονομικής Διαχείρισης). Συνδυάζοντας την αγάπη της για το έργο της οικογενειακής επιχείρησης και τις γνώσεις της στα χρηματοοικονομικά είναι υπεύθυνη για τον οικονομικό σχεδιασμό και προγραμματισμό της εταιρείας, καθώς και για τη χάραξη της χρηματοοικονομικής στρατηγικής αυτής. Γνώσεις ιδιαίτερα σημαντικές για την εξελικτική πορεία της εταιρίας. Επίσης βρίσκεται στο επικοινωνιακό κομμάτι της εταιρίας.

Η υπόσχεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε τον φυσικό πολύτιμο καρπό της ελληνικής γης δημιουργώντας υψηλής ποιότητας ελαιόλαδo, ακολουθώντας φιλικούς προς το περιβάλλον κανόνες, διαδικασίες καλλιέργειας και επεξεργασίας του καρπού, οι οποίες διαφυλάσσουν τη βιολογική ετικέτα και την ανώτερη ποιότητα του πολυβραβευμένου έξτρα παρθένου ελαιολάδου του τόπου μας και όχι μόνο.